Rekapitulacija

Stranica 1 / 2. 1, 2  Next

Go down

Rekapitulacija

Postaj  Admin on čet oľu 19, 2009 12:33 am

Rekapitulacija je akt obnavljanja energije koju smo u proslosti potrosili.
Ona podrazumeva secanje svih osoba koje smo upoznali, sva mesta koje smo videli, i sve osecaje koje smo imali u celom zivotu, pocevsi od sadasnjeg trenutka, vracajuci se do najranijih secanja, jedan po jedan.
Pomocu rekapitulcije,energetski se odvezujemo od cvorova proslosti.
Polako popusta nasa vezanost za stare interpretacije.

Dok rekapituliramo svoj zivot, sve krhotine, isplivavaju na povrsinu.
Shvatamo svoju nedoslednost, u cemu se ponavljamo
Postoji nesto u nama, sto se jako protivi rekapitulaciji.
Vidovnjaci kazu da je put slobodan tek posle divovskih promena,
kada se na platnu naseg secanja pojavi dogadjaj,
koji nas iz temelja uzdrma
svojom zastrasujucom jasnocom svake pojedinosti.
Taj dogadjaj je "Razvodnik". Nosilac patrona ponasanja, cinioc nase licnosti kojom se branimo, predstavljamo.
Taj dogadjaj nas prenese u stvarni trenutak u kojem smo to ziveli.
Nakon njega svaki dogadjaj koji dotaknemo u rekapitaulaciji,
ponovo prozivljavamo umesto da se samo secamo.
avatar
Admin
Admin

Broj postova : 77
Registration date : 16.03.2009

Korisnički profil http://orlovdar.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Admin on pet oľu 20, 2009 12:20 pm

Možete li detaljnije da govorite o rekapitulaciji?

Da. To je, u stvari, vrlo drevna tehnika koja je od starih čarobnjaka prenijeta don Juanovoj lozi. Ali oni su to na neki način zaboravili, jer su više bili zainteresirani za moć i moć nad drugima, dominaciju nad ljudima, i takve stvari. Nije im bilo ni na kraj pameti da gube samovažnost. Ali tehnika je ostala, i novi čarobnjaci su je oživjeli, da tako kažem, i bila je dalje prenošena, i došla je do naguala Carlosa i nas. I mi je sada smatramo stvarno fundamentalnom tehnikom u čarobnjaštvu, od svih tehnika koje smo naučili za pomicanje skupne točke.

Rekapitulacija je stvarno najbolja za modernog čovjeka, i razlog zašto mi to tako mnogo naglašavamo je - don Juan je to Također isticao - što to svako može da radi. Ne morate da budete "čarobnjakov učenik" ili bilo što slično. Svaka osoba s minimalnim interesom - čak ne moraju da budu apsolutno predani tome ili slično, nego samo da su radoznali - može to da počne. To je tehnika za brisanje ideje o sebi, ili onoga što je "ja", u smislu svih sjećanja i veza s ljudima koje je neko imao za vrijeme života. I to nije samo ideja. Kažem ideja, ali mislim na jednu energetsku ideju, zato što kada neko kontaktira s Ijudima, razmjenjuje se energija, naravno. I dosta toga je izgubljeno ili ostavljeno u stvarima. U brigama i dubokim emocijama, to ostaje u svijetu i u ljudima. I strategija - jer to je čarobnjačka strategija - jeste da se to povrati, da se to uzme nazad, da sve to imate kod sebe sada, u sadašnjosti. Zašto to ostaviti da lebdi unaokolo u nekoj misterioznoj prošlosti koja vas, na neki način, drži fiksirane na mjestu na kome ste?

Ono što radite jest da sjednete, nađete mjesto gdje imate mir i samoću, najbolje ormar ili veliku kutiju ili čak tuš kabinu, zato što vam treba zatvoren prostor -čarobnjaci su imali kutije za rekapitulaciju, gdje bi se zatvarali, ili su odlazili u pećinu. Ja sam počela svoju u maloj pećini. Nešto što zatvara svjetlosno tijelo, tako da postoji neki pritisak na svjetlosno biće. prije nego što sjednete, napravite vašu listu. Imate listu gdje je svako koga ste ikada sreli, upoznali, ili imali bilo što s njim u toku života. Ima tu posla, i dosta prisjećanja. To sjećanje, samo po sebi, na neki način olabavljuje skupnu točku. Tako da je to početna vježba. Vraćajući se u svoj um i sjećajući se svakoga koga ste sreli, idete od sadašnjosti unazad, i zapisujete sve ljude s kojima ste radili, porodicu, poznanike, svakoga s kime ste imali bilo što.

U stvari, pravite dvije liste. Kao prvo, vaša seksualna iskustva. Svako s kim ste imali seksualni kontakt. Čarobnjaci uvijek kažu da tu počnete, jer je to osnovna energija koja je izgubljena tamo negdje, i ako to vratite, to će vam dati potisak da uradite druge ljude.

Tako imate dvije liste, i onda sjednete u kutiju za rekapitulaciju, pećinu ili ormar i počnete s disanjem. Treći element pored liste i kutije ili mjesta je disanje. Disanje je veoma važno, jer disanjem oslobađate energiju. I već je podešeno od strane namjere. Naši kontakti s drugima odvijaju se svjetlosnim tijelom, i dah pokreće svjetlosna vlakna.

Počnete od desnog ramena, gdje stavite ruku - u stvari, ja to prilično dobro opisujem u svojoj knjizi - ali počinjete od desnog ramena, i kada ste postavili scenu s ljudima i mjestima u vašem umu, sve ste podesili i vizualizirali to do savršenstva sa svim detaljima, onda stavite bradu na desno rame i udišete okrećući glavu ka lijevom ramenu, a zatim izdahnete, vraćajući glavu nazad na desno rame, a zatim vratite glavu na centar. Vi čistite; to je kao čišćenje scene. Samo očistite čitavu sobu ili osobu ili mjesto, što bilo. I vratite svu energiju koja je druga osoba ostavila u vama. Izdišete je i vraćate je nazad. U određenom smislu, odvajate se od tog susreta. I to činite i sa svim ostalim.

Iz interviewa sa Taishom Abelar
avatar
Admin
Admin

Broj postova : 77
Registration date : 16.03.2009

Korisnički profil http://orlovdar.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Zaya on pet oľu 20, 2009 4:06 pm

Prvi deo rekapitualcije je pravljenje spiska ljudi koje smo upoznali, pocevsi od danas pa unazad do prvog secanja u detinjstvu.
Po zelji se naprave grupe... skolsko doba, prijatelji , seksualne veze.
Kada je spisak gotov, krene se sa seksualnim vezama. (Ubrajaju se i flertovi i poljupci.)
Zamislis scenu sa sto vise detalja: sebe, osobu sa kojom si, prostor, mirisi, pod, namestaj, zavese, boje, zvuci...sto vise detalja .... (Zamislis sve kao da gledas film)

Kada imas jasnu scenu, setis se svog stanja.. osecaja koje si imao....taj osecaj udahnes, okrecuci glavu na levo rame... i izdisuci taj osecaj, okreces polako... glavu prema desnom ramenu.

Vazno je da ne sudimo, ne uplicemo bilo kakvim stavom...
Ako se pokrene plac... prekinemo rekapitulaciju na 4/5 min. isplacemo se i radimo dalje.....
Kada se zavrsava rekapitulacija, za taj dan, bez disanja se glava vrati od levog ramena na sredisnji polozaj, pravo...
Mozes raditi svakog dana. Bilo gde.
Na javnom mestu samo disanjem, bez okretanja glave
Sa jednom osobom radis toliko dugo dok god ima osecaja bilo koje vrste. Znaces kada bude bilo dovoljno. Tada prelazis na sledecu osobu po spisku i precrtavas osobu sa kojom si zavrsio.
Nema pravila, da li je bolje ovako, onako, s levog ramena ka desnom ili obratno... izaberes jednom kako ti pase i tako radis...
Nema pravila...samo radi Cool
avatar
Zaya

Broj postova : 93
Registration date : 16.03.2009

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Admin on pet oľu 20, 2009 9:12 pm

Za rekapitulaciju nisu potrebni nikakvi posebni uslovi.
Možemo vežbati u bilo koje vreme, na bilo kom mestu, kada god osetimo potrebu da to činimo.
“Ratnici rekapituliraju dok se šetaju putem, u kupatilu, dok rade ili dok jedu; kada god je moguće! Najvažnija stvar je da se to obavlja.”
Dodao je da nije potrebno zauzimati određeni položaj. Jedini uslov je da nam bude udobno, kako fizičko telo ne bi zahtevalo pažnju koja bi se mešala sa sećanjima.
“Međutim, čarobnjaci veoma ozbiljno pristupaju vežbanju. Neki koriste drvene kutije, uzdignute platforme, ormane ili pećine. Drugi grade kućicu među najvišim granama velikog drveta ili iskopaju rupu u zemlji i prekriju je granama. Dobra praksa rekapituliranja je sedeti na krevetu, u tami, pre nego što legnemo da spavamo. Svaki način koji nas odvaja od okoline je dobar za formalnu rekapitulaciju.”
“Kada smo locirali događaj i osvežili u pamćenju svaki njegov deo, potrebno je da udahnemo kako bi smo povratili energiju koju smo ostavili za sobom a onda da izdahnemo vlakna koja su drugi položili u nama. Disanje je magično jer je ono funkcija koja daje život.”
Karlos je objasnio da ova vrsta disanja treba biti udružena sa vodoravnim pokretima glave, koje čarobnjaci nazivaju “provetravanje događaja”.
Neko ga je upitao da li je neophodno disati sa desna u levo ili u suprotnom smeru.
Odgovorio je: “Kakve to ima veze?” To je rad sa energijom; ne postoje čvrsti obrasci. Ono što se računa je namera. Udahnite kada želite nešto da povratite i izduvajte natrag sve što nije vaše. Ako to učinite sa celokupnom svojom prošlošću, prestaćete da živite zarobljeni okovima sećanja a umesto toga bićete usredsređeni na sadašnjost. Vidovnjaci opisuju taj efekat kao suočavanje sa činjenicama onakvim kakve jesu, ili kao objektivno viđenje vremena.”

Armando Tores - Susreti S Nagualom
avatar
Admin
Admin

Broj postova : 77
Registration date : 16.03.2009

Korisnički profil http://orlovdar.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Kartikeya on sri stu 05, 2014 10:58 am

Admin je napisao/la:
Vidovnjaci kazu da je put slobodan tek posle divovskih promena,
kada se na platnu naseg secanja pojavi dogadjaj,
koji nas iz temelja uzdrma
svojom zastrasujucom jasnocom svake pojedinosti.
Taj dogadjaj je "Razvodnik". Nosilac patrona ponasanja, cinioc nase licnosti kojom se branimo, predstavljamo.
Taj dogadjaj nas prenese u stvarni trenutak u kojem smo to ziveli.
Nakon njega svaki dogadjaj koji dotaknemo u rekapitaulaciji,
ponovo prozivljavamo umesto da se samo secamo.

Nikako da dođem do razvodnika... jel neko stigao do "razvodnika"? Vidim "Zaya" ima iskustva. Onda Zayo, jesi još na forumu? Bilo ko dal ima iskustva u rekapitulaciji i dal je uspeo da uđe u sećanje kao da ga sada živi?

Kartikeya

Broj postova : 35
Registration date : 05.11.2014

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Zaya on sri stu 19, 2014 1:57 am

Zdravo Kartikeya,
do razvodnika se dolazi kada imas dovoljno energije, sto znaci da imas fokus i potpuno siroko percipiranje istovremeno.
To te energetska svest vodi i tada vidis da samo ona i moze da rekapitulira.
Svest je neophodna za razvodnika jer je to potpuna deidentifikacija sa sobom za kojeg verujes da jesi.
Imala sam dosta veoma zivih momenata, veoma fokusiranih ali nisam
dosla do razvodnika..


avatar
Zaya

Broj postova : 93
Registration date : 16.03.2009

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Kartikeya on sri stu 19, 2014 11:48 am

Zaya je napisao/la:Zdravo Kartikeya,
do razvodnika se dolazi kada imas dovoljno energije, sto znaci  da imas fokus i potpuno siroko percipiranje istovremeno.
To te energetska svest vodi i tada vidis da samo ona i moze da rekapitulira.
Svest je neophodna za razvodnika jer je to potpuna deidentifikacija sa sobom za kojeg verujes da jesi.
Imala sam dosta veoma zivih momenata, veoma fokusiranih ali nisam
dosla do razvodnika..

Da zayo, toga sam se plašio, doći do razvodnika nije lako, a on je ključ!

"Čarobnjaci veruju," nastavi svoje kazivanje don Huan, "da dok rekapituliramo svoj život svi otpaci isplivavaju na površinu. Postajemo svesni svojih nedoslednosti, svojih ponavljanja, ali nešto u nama strahovito se opire rekapitulaciji. Čarobnjaci kažu da je put slobodan tek posle velikih preokreta; nakon što se na ekranu našeg pamćenja pojavi događaj koji nas prodrma iz temelja svojim zastrašujuće jasnim pojedinostima. To je događaj koji nas vodi u onaj trenutak u prošlosti u kome se odigrao. Čarobnjaci su mu dali ime razvodnik zato što će nam od tada omogućavati ne samo da se setimo svakog događaja nego i da ga ponovo proživimo."

Međutim ulazio sam u sanjanje, i tu imam prilično iskustva, to je takođe jedan "salto mortale" za svest, što bi značilo da u meni postoji izvestan potencijal, i energija koja mi je to omogućila, možda bih mogao sam, bez tuđe pomoći,  doći do razvodnika, pa se raspitujem od onih koji imaju iskustva u rekapitulaciji, jer ja nemam nekog naročitog, na početku sam (napravio sam spisak i počeo sa izvesnim osobama da rekapituliram). Arthur Janov sa njegovim "primalnim krikom" ima vrlo razrađenu već 40 godina staru tehniku, može dovesti čoveka do praga a ovaj onda odlučuje hoće li ući u (traumatičan) doživljaj ili neće. Međutim on je vrlo skup i mora se do Kalifornije da bi se to s njm pomoglo... a i nema garancija za uspeh...

Zahvaljujem na iskrenom odgovoru, ima puno ljudi koji se kao bave ovim tehnikama, ali kad potegneš pitanje prakse onda muljaju, žele se predstaviti naprednijim nego jesu... Ti si bila iskrena, to sam i očekivao.

A ja sam se na forum učlanio, da budem iskren, (gorko žalim što u životu puno puta nisam bio iskren Sad pa se, kao i Karlos onom svom vodiču koji ga je doveo u kontakt sa Huanom,  nisam zahvalio na vreme za svu ljubav i dobronamernost koju su  mi pružili, a oni otišli sa ovog sveta pa, sad to nosim u sebi...) nadajući se upravo da ću kontaktirati s tobom, jer sam po postovima video da nisi samo na umnom nivou bavljenja ovim, već da imaš i nekog iskustva... a činiš mi se i iskrenom, razdvajaš suštinu od nebitnoga...  

Zanima me tvoje iskustvo sa rekapitulacijom, koliko dugo si se bavila (ili baviš) njome? Šta ti predstavlja problem da čovek duboko porine u svoju prošlost? Imaš li nešto što bi podelila sa drugim a njima bi moglo biti od pomoći? i tome slično.

Kartikeya

Broj postova : 35
Registration date : 05.11.2014

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Zaya on sri stu 19, 2014 5:08 pm

Iskustvo drugome nista ne pomaze niti koristi. Ono sto je bitno je koliko je taj neko koga sretnemo spojen sa energetskim telom. Ono je jedino bitno.
Znaci, radis...radis i pored raznih iskustava koja su razlicita po intenzitetu, uvek ides u smeru da sakupis i prosiris svest.
Tensegrity pokreti, (koje ne pominjes) su osnova za prikupljanje energije, za ubacivanje namere koja je ubacena u pokrete i time uvodjenje energije koja vodi unutrasnjoj tisini. A onda se kombinuje sanjanjem ili traganjem ili i jedno i drugo.
avatar
Zaya

Broj postova : 93
Registration date : 16.03.2009

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Zaya on sri stu 19, 2014 5:12 pm

Uvek mozes od srca da se zahvalis kome zelis..jer je taj cin izvan vremena Very Happy
avatar
Zaya

Broj postova : 93
Registration date : 16.03.2009

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Kartikeya on sri stu 19, 2014 5:23 pm

Zaya je napisao/la:Iskustvo drugome nista ne pomaze niti koristi.  Ono sto je bitno je koliko je taj neko koga sretnemo spojen sa energetskim telom. Ono je jedino bitno.
Znaci, radis...radis  i pored raznih iskustava koja su razlicita po intenzitetu, uvek ides  u smeru da sakupis i prosiris svest.
Tensegrity pokreti, (koje ne pominjes) su osnova za prikupljanje energije, za ubacivanje namere koja je ubacena u pokrete i time uvodjenje energije  koja vodi unutrasnjoj tisini. A onda se kombinuje sanjanjem ili traganjem ili i jedno i drugo.

Tu se ne bih složio. iskustvo bi puno pomoglo, kako su Huan i Henaro pomagali Karlosu svojim debelim iskustvom i, pre svega, pozajmljivanjem energije...

Kartikeya

Broj postova : 35
Registration date : 05.11.2014

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Kartikeya on sri stu 19, 2014 5:26 pm

Zaya je napisao/la:Uvek mozes od srca da se zahvalis kome zelis..jer je taj cin izvan vremena Very Happy


"Tvoj prijatelj je znao da umire. Napisao ti je poslednje pismo, hteo je da čuje kako si i šta radiš. Možda si ti bio njegova poslednja misao, a da to ni on ni ti niste znali."
Težina don Huanovih reči potpuno me je slomila. Naglo sam klonuo. Osetio sam da moram da legnem. Vrtelo mi se u glavi. Možda je to bilo zbog zalaska sunca. Napravio sam užasnu grešku što sam u don Huanovu kuću došao kasno popodne. Sunce koje je zalazilo bilo je zlatne boje, a odblesci na golim planinama istočno od don Huanove kuće imali su pored zlatne i purpurnu nijansu. Na nebu nije bilo ni traga od oblaka, činilo se da je sve stalo. Kao da se ceo svet skrivao, ali me njegovo prisustvo istovremeno nesnosno pritiskalo. Mir pustinje oko Sonore probadao me je poput bodeža, dopirao mi do kostiju. Želeo sam da sednem u kola i odem nekuda. Želeo sam da budem u velikom gradu, da se izgubim u njegovoj vrevi.
"Upravo osećaš ukus beskraja," reče don Huan ozbiljno. "Znam to jer sam i sam bio u tvojoj koži. Želiš da pobegneš, da zaroniš u nešto ljudsko, toplo, kontradiktorno, glupo, ali zar je to važno? Želiš da zaboraviš smrt svoga prijatelja, ali ti beskraj ne dopušta." Glas mu postade mekši. "Zgrabila te je svojim nemilosrdnim kandžama."
"Šta da uradim don Huane?"
"Jedino što možeš da uradiš jeste da čuvaš uspomenu na svog prijatelja i da to radiš dok si živ, a možda i duže. Čarobnjaci na taj način iskazuju zahvalnost koju više ne mogu glasno da izgovore. Možda ti to zvuči glupo, ali to je najbolje što oni mogu da učine."
Ophrvan tugom, poverovao sam da je gnevni don Huan isto toliko tužan koliko i ja, ali odmah odbacih takvu pomisao. To nije bilo moguće.
"Tuga za čarobnjake nije nešto lično," reče don Huan, ponovo prodirući u moje misli. "Ne bih rekao da je to tuga, to je talas energije koji dolazi iz dubine kosmosa i pogađa čarobnjake kada su u receptivnom stanju, kada su kao radio-aparati sposobni da uhvate radio- talase. "
"Stari čarobnjaci, koji su utemeljili ono što danas nazivamo svetom čarobnjaka i predali nam ga, verovali su da tuga postoji u svemiru, kao sila, kao stanje, kao svetlo, kao namera, i da ta večna sila deluje posebno na čarobnjake zato što oni više nemaju odbrambene štitove. Oni ne mogu da se kriju iza svojih prijatelja ili studija. Oni ne mogu da se kriju iza ljubavi ili mržnje, sreće ili patnje. Oni nigde ne mogu da se sakriju."
"Stanje čarobnjaka je takvo da je za njih tuga nešto apstraktno. Ona ne dolazi kao posledica strašne žudnje i osujećenja ili važnosti koju sebi pridaju. Ona ne dolazi iz mene. Ona dolazi iz beskraja. Tuga koju ti osećaš zato što se nisi zahvalio svom prijatelju već ide u tom pravcu."

I ponestalo mi je vremena i ponestalo mi je štitova, i ova kosmička tuga o kojoj Huan ovde govori slama me već dva meseca...

Kartikeya

Broj postova : 35
Registration date : 05.11.2014

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Zaya on sri stu 19, 2014 5:44 pm

Super, neka slama Smile
avatar
Zaya

Broj postova : 93
Registration date : 16.03.2009

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Kartikeya on sri stu 19, 2014 7:33 pm

Zaya je napisao/la:Super, neka slama Smile

Bilo bi super samo kad bih mogao da izpovežem uzrok te tuge sa svesnim, al ne ide, to je i dalje neodređena tuga koje ne može da se poveže i time ičisti iz svesti, samo lebdi naokolo, ko utvara...

Kartikeya

Broj postova : 35
Registration date : 05.11.2014

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Zaya on sri stu 19, 2014 9:31 pm

Kartykeja, radi to sto radis i sledi to i otvorice ti se komunikacija sa energetskom svescu. Ne mozes intelektom da ides tamo gde on prestaje.
Prihvati i pusti se toj energiji tuge, prosiri se u njoj do beskraja i videces sta ce se desiti.. al o tome ne mozemo pricati
avatar
Zaya

Broj postova : 93
Registration date : 16.03.2009

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Kartikeya on sri stu 19, 2014 10:46 pm

Zaya je napisao/la:Kartykeja, radi to sto radis i sledi to i otvorice ti se komunikacija sa energetskom svescu. Ne mozes intelektom da ides tamo gde on prestaje.
Prihvati i pusti se toj energiji tuge, prosiri se u njoj do beskraja i videces sta ce se desiti.. al o tome ne mozemo pricati

Da, probaću

Kartikeya

Broj postova : 35
Registration date : 05.11.2014

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Zaya on sub stu 22, 2014 8:03 pm

Da se vratimo na rekapitulaciju. Pola posla da bi otpoceo sa rekapitulacijom je pravljenje spiska. Sigurno vec znas dovoljno kakav je to spisak. Nema potrebe za zurbom, jer je rad ulozen u spisak vec pomeranje skupne tacke i restruktuiranje energetskog polja. Vec ces se osecati bolje, osecaces energiju koja je neophodna da udjes u rad. Tu se susreces sa svojim najskrivenijim nesvesnim programima koji te sprecavaju da radis. Um je mocan jer on je zajedniciki..to je ono sto nas cini socijalnim bicima. Ali bez obzira na sve, ako imas CILJ...koji si ti postavio,a to je da dodjes do "razvodnika" odlicno. Doci ces sigurno, samo treba raditi svakog dana, zasto svakog dana, zato sto se mi ponovo povezujemo u svakodnevici sa socijalnom svescu..tamo gde smo identifikovani.
avatar
Zaya

Broj postova : 93
Registration date : 16.03.2009

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Kartikeya on sub stu 22, 2014 8:28 pm

Zaya je napisao/la:Da se vratimo na rekapitulaciju. Pola posla da bi otpoceo sa rekapitulacijom je pravljenje spiska. Sigurno vec znas dovoljno kakav je to spisak. Nema potrebe za zurbom, jer je rad ulozen u spisak vec pomeranje skupne tacke i restruktuiranje energetskog polja. Vec ces se osecati bolje, osecaces energiju koja je neophodna da udjes u rad. Tu se susreces sa svojim najskrivenijim nesvesnim programima koji te sprecavaju da radis. Um je mocan jer on je zajedniciki..to je ono sto nas cini socijalnim bicima. Ali bez obzira na sve, ako imas CILJ...koji si ti postavio,a to je da dodjes do "razvodnika" odlicno. Doci ces sigurno, samo treba raditi svakog dana, zasto svakog dana, zato sto se mi ponovo povezujemo u svakodnevici sa socijalnom svescu..tamo gde smo identifikovani.

Da, glavna naša tema je rekapitulacija i to njen praktični deo. Spisak sam napravio. I počeo sam sa osobom sa kojom smatram da sam razmenio najviše energije. Neka sećanja imaju više detalja neka imaju vrlo blede detalje i ne uspevam da produbim dublje sećanje na te detalje kod tih sećanja - odrekapituliram ono koliko se sećam i čega se sećam, kako što se tiče same scene tako i što se tiče učesnika i unutarnjih osećaja. Radim uveče i ujutru, kako kad, 20-45 minuta. I to sam počeo nedavno. Oseća se prilična promena i u energetskom smislu iu emocionalnom i u razmišljanju, iako su moje sećanja plitka, to nisu ulasci u prošlost i nmjeno ponovno proživljavanje, već tek intelektualno sećanje na njih.

Kartikeya

Broj postova : 35
Registration date : 05.11.2014

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Zaya on sub stu 22, 2014 8:45 pm

Dobro, ako si spisak napravio, on je neizostavan.
Pocinje se sa prvom osobom na spisku, od danas pa unazad.
Prvo odradis par pokreta..pet minuta...i to mozes naci u westwood siriji, pokreti za rekapitulaciju koji ti pokrecu energiju za nju.
Kada krenes sa paznjom na osobu..pustis da te namera povuce, to je kao da te preplavi jedna nova energija, jedno polje, koje ti otvara scenu i onda pocnes da osecas...sve sto je vezano osobu i to udises i izdises ..s leva na desno ..primetices kada se napravi prelaz iz intelektualnog napora i pravog energetskog rada tj. ponovnog prozivljavanja. Javicu ti jos tacno dan kada cemo mi zajedno raditi..pa se prikljuci ako zelis.
avatar
Zaya

Broj postova : 93
Registration date : 16.03.2009

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Kartikeya on sub stu 22, 2014 8:48 pm

Zaya je napisao/la:Dobro, ako si spisak napravio, on je neizostavan.
Pocinje se sa prvom osobom na spisku, od danas pa unazad.
Prvo odradis par pokreta..pet minuta...i to mozes naci u westwood siriji, pokreti za rekapitulaciju koji ti pokrecu energiju za nju.
Kada krenes sa paznjom na osobu..pustis da te namera povuce, to je kao da te preplavi jedna nova energija, jedno polje, koje ti otvara scenu i onda pocnes da osecas...sve sto je vezano  osobu i to udises i izdises ..s leva na desno ..primetices kada se napravi prelaz iz intelektualnog napora i pravog energetskog rada tj. ponovnog prozivljavanja. Javicu ti jos tacno dan kada cemo mi zajedno raditi..pa se prikljuci ako zelis.

To vidim kao problem jer ne uspevam da sa intelektualnog pređem na energetski nivo. Prosto, sve se odvija u glavi. Ne znam o čemu se tu radi, jel ja propuštam da učinim nešto da bi se toprebacilo sa intelektualnog sećanja na ulaz u doživljaj? Javi dan i vreme.

Kartikeya

Broj postova : 35
Registration date : 05.11.2014

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Zaya on sub stu 22, 2014 9:00 pm

Da primetila sam da si na intelektulnom.. zato sam ti i pisala o tom polju. Bez obzira na tu fazu koja je normalna..ona ima svoje mesto, pusti i ustraj, produzi, makar se nista ne desava i onda ce se pokrenuti. Osetices .
Javicu, treba da ugovorim za ponedeljak u 8h
avatar
Zaya

Broj postova : 93
Registration date : 16.03.2009

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Kartikeya on sub stu 22, 2014 9:10 pm

Zaya je napisao/la:Da primetila sam da si na intelektulnom.. zato sam ti i pisala o tom polju. Bez obzira na tu fazu koja je normalna..ona ima svoje mesto, pusti i ustraj, produzi,  makar se nista ne desava i onda ce se pokrenuti. Osetices .
Javicu, treba da ugovorim za ponedeljak u 8h

E to je moj problem sa tim. Znaš kad vidiš nekoga da proizvodi predivne zvuke svirjaući na gitari, ti sam možeš da probaš da imitiraš njeogovo pomeranje prstiju i okidanje žica - ali od toga izlazi samo užasan zvuk, a ne harmonična melodija iako spolja i površno gledano i ti on "svirate". Očigledno se radi o suptilnim ali dubokim finesama. Neki ljudi imaju jako meko uho i osećaju muziku a neki su totalno operisani do harmonije zvuka. Da nije tako i sa rekapitulacijom?

da li je ta faza kada ideš samo intelektualnim sećanjem normalna faza kod svakoga i kada se prevaziđe onda se počne ulaziti u sećanje ili neko celog života može da radi a da ne prevaziđe intelektualnu fazu, ne shvatajući gde greši i kako da dođe do pravog podešavanja?

Kartikeya

Broj postova : 35
Registration date : 05.11.2014

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Zaya on sub stu 22, 2014 9:18 pm

Radi se o suptilnoj energiji koja se zove volja. Tu energiju treba povratiti pokretima koje prati disanje a to su tensegriti pokreti. Polakao ali sigurno se to obnavlja. Ovde je sve moguce uz ulozen rad. Intelekt je taj koji sluzi da nesto naucimo, koji onda sluzi kao stepenice i nista drugo.
Ta faza je normalna, ali se kombinuje sa pokretima. Isto je kao i sa meditacijom ako sednes da meditiras bez yoga vezbi ili vezbi disanja jako tesko ces se opustiti i prevazici nemir misli.
avatar
Zaya

Broj postova : 93
Registration date : 16.03.2009

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Zaya on sub stu 22, 2014 9:21 pm

A taj Very Happy (neko, koji celog života može da radi a da ne prevaziđe intelektualnu fazu, ne shvatajući gde greši i kako da dođe do pravog podešavanja?) to jednostavno nije za njega. Wink
avatar
Zaya

Broj postova : 93
Registration date : 16.03.2009

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Kartikeya on sub stu 22, 2014 9:23 pm

Zaya je napisao/la:A taj  Very Happy  (neko, koji celog života može da radi a da ne prevaziđe intelektualnu fazu, ne shvatajući gde greši i kako da dođe do pravog podešavanja?) to jednostavno nije za njega. Wink

Pa dobro, al i za takve bi trebalo da postoji rešenje, ako imaju želju za tim?

Kartikeya

Broj postova : 35
Registration date : 05.11.2014

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Zaya on sub stu 22, 2014 9:25 pm

hahaha takvi su zauvek izgubljeni. Treba ici putem srca a ne glave.
avatar
Zaya

Broj postova : 93
Registration date : 16.03.2009

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Kartikeya on sub stu 22, 2014 9:27 pm

Zaya je napisao/la:hahaha takvi su zauvek izgubljeni. Treba ici putem srca a ne glave.

Nemam utisak da je ispravno da te veseli načija izgubljenost?! Shocked

Kartikeya

Broj postova : 35
Registration date : 05.11.2014

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Zaya on sub stu 22, 2014 9:32 pm

O kome ti pricas kada kazes neko? O sebi ili o nekome tamo.
Kada pricam sa tobom to smo resili, zar ne
a o nekome sta bi... kad bi...pa to je smesno...neko je uvek niko. Shvatas
avatar
Zaya

Broj postova : 93
Registration date : 16.03.2009

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Kartikeya on sub stu 22, 2014 9:35 pm

Zaya je napisao/la:O kome ti pricas kada kazes neko? O sebi ili o nekome tamo.
Kada pricam sa tobom to smo resili, zar ne
a o nekome sta bi... kad bi...pa to je smesno...neko je uvek niko. Shvatas

Pa ja bih mogao biti potencijalni "neko", ne znam jer još nisam zagazio u to. Sad se ne osećam kao taj neko, al moglo bi se ispostaviti da postanem taj "neko".

A smatraš da je rad magijskih pokreta da bi se radila rekapitulacija obavezan? Ili može i bez njih da prođe?

Opiši mi jednu tvoju sesiju sa rekapitulacijom, šta sve radiš?


Kartikeya

Broj postova : 35
Registration date : 05.11.2014

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Zaya on sub stu 22, 2014 9:44 pm

Nauci Westwood seriju, pa posle nje kreni u rekapitulaciju. Eto to ja radim. Kada budes tako uradio bice ti sve jasno. Svi smo mi razliciti. Ti sledi svoj nacin koji se ne poklapa ni sa mojim niti nekog tamo moguceg. Smernice kako i sta treba da radis znas..samo jos fali da se to uradi. I to je sve.
Nemoguce je da neuspes. Very Happy
avatar
Zaya

Broj postova : 93
Registration date : 16.03.2009

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Kartikeya on sub stu 22, 2014 9:49 pm

A jel radite grupno i magijske pokrete negde?

Kartikeya

Broj postova : 35
Registration date : 05.11.2014

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Zaya on sub stu 22, 2014 10:06 pm

E sada cu da radim tensegrity, cao.
avatar
Zaya

Broj postova : 93
Registration date : 16.03.2009

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Kartikeya on sub stu 22, 2014 10:08 pm

Zaya je napisao/la:E sada cu da radim tensegrity, cao.

Smorila si se sa mnom ko zmaj Very Happy

ćao.

Kartikeya

Broj postova : 35
Registration date : 05.11.2014

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Kartikeya on ned stu 23, 2014 4:28 pm

Jel bila uspešna rekapitulacija?

Ja sam probao u to vreme, okretao sam jednu scenu, ali ne uđoh u nju ni za sat vremena. Posle mi se um prebacio na neku scenu koja naizgled nije imala veze sa tom, i dešavala se daleko, u Kanadi, banalna scena mog boravak u nekom tržnom centru na periferiji Toronta... nisam je prekidao, izdiso sam i nju... pa mi se javiše scene sa bolovanjem i smrću majke...uzburkaše se osećanja, krenuše suze i tuga... pa sam morao prekinuti, posle još kratko krenuh sa onom prvom scenom al ništa posebno...

Kartikeya

Broj postova : 35
Registration date : 05.11.2014

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Zaya on ned stu 23, 2014 9:07 pm

radi se, nema neuspesne ili uspesne, sve sto se desava je rad, proces kroz koji se prolazi. Skupljas energiju i budis posmatraca, onaj mirni unutrasnji deo koji sve zna i koji samo percipira bez procene. Onaj deo kojem se obracam dok pricam sa tobom Very Happy . U rekapitulaciji se radi na udisanju osecaja koji si imao u odnosu sa tom osobom. To osecanje udises i izbacujes izdahom ono sto pripada toj osobi. Ne dopustiti da te scena uvuce u objasnjenja vec da to sto se pojavi udahnes i izdahnes potpunoooo
avatar
Zaya

Broj postova : 93
Registration date : 16.03.2009

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Kartikeya on ned stu 23, 2014 9:38 pm

Hvala za savete, nastaviću sa radom pa će mo videti šta će se zbivati... i da moraću početi i sa westwood serijom...

Kartikeya

Broj postova : 35
Registration date : 05.11.2014

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Kartikeya on pon stu 24, 2014 8:47 am

1. Da li sa disanjem započinješ tek onda kada uđeš u scenu i počneš da osećaš ono što si osećala kada se ta scena odigravala ili sa disanjem započinješ već i za vreme intelektualnog prisećanja?

2. Rekla si da ti treba 10 minuta do sat vremena da uđeš u scenu, da počneš sa energetskim prisećanjem scene. Šta radiš za tih 10 minuta do sat vremena?  Šta ti se zbiva u umu? Gde ti je pažnja? Šta činiš sa mislima koje te skreću na ko zna šta što nema veze sa rekapituliranjem? Zbivanja u tom vremenu koje prethodi ulasku u scenu su očigledno bitna jer predstavljaju pripremu, podlogu za ulazak u sećanje. Neko iz te faze uđe u scenu a neko ne uđe! Šta čini razliku? U čemu je razlika između onoga koji uđe i onoga koji ne uspe da uđe iako se na neki način trudi? Jel razlika u tehnici, pažnji, volji (unutarnjem htenju, tj intenzitetu tog htenja; intenzitet, očito, može biti jako usredsređen ili rasut na stotine raznih strana... može biti: hladan, mlak, ili vruć... )

Šta ako te um uvlači u letargiju i indiferentnost u toj fazi? ili pospanost?

Sama tehnika tu ne bi trebala da je problem, ona je prosta, ali postoji nešto što je vezano za suptilno, ali vrlo značajno, unutarnje stanje onoga koji nastoji da radi rekapitulaciju.

Kartikeya

Broj postova : 35
Registration date : 05.11.2014

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Zaya on sri stu 26, 2014 10:51 pm

Jednostavno, radis i to je to. Tu se sve odigrava i tu su svi odgovori. Ako se odlucis da rekapituliras svoj zivot, to je dovoljno da udjes u scenu sa osobom koju rekapituliras. Svakog puta je rekapitulacija drugacija, ali je bitno da radis. Ako ti je potrebno, pronadji i napravi mesto gde ces da se bavis sobom. Odredi vreme. I onda ponavljaj....radi
avatar
Zaya

Broj postova : 93
Registration date : 16.03.2009

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Kartikeya on čet stu 27, 2014 3:41 pm

Zaya je napisao/la:Jednostavno, radis i to je to. Tu se sve odigrava i tu su svi odgovori. Ako se odlucis da rekapituliras svoj zivot, to je dovoljno da udjes u scenu sa osobom koju rekapituliras. Svakog puta je rekapitulacija drugacija, ali je bitno da radis. Ako ti je potrebno, pronadji i napravi mesto gde ces da se bavis sobom. Odredi vreme. I onda ponavljaj....radi

Zayo škrta si na rečima. Valjana objašnjenja imaju svoje mesto i ulogu. Da nemaju ne bi Kastaneda napisao onolike knjige koje se sastoje od reči, razgovora, mahom od pitanja i odgovora, opisa iskustava, šta je autor video, osetio, doživeo, mislio... Nije da ja razgovaram sa tobom da bih odložio rad, ja već radim na tome, nije moj razgovor defanzivni mehanizam lažnog ja. Prosto mislim da bi mi te informacije pomogle. Žene imaju matericu pa osećaju njome, te imaju manje potrebe za objašnjenjima, a muškarcima mora sve da prođe kroz intelekt, nemam matericu... Wink

Kartikeya

Broj postova : 35
Registration date : 05.11.2014

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Zaya on ned vel 01, 2015 4:46 pm

Trenutak kada odlucis da ponovo prozivis svoje odnose sa drugima je jedan veliki korak u obnavljanju energije. Nas um nije disciplinovan i zato je u pocetku potreban napor i volja kojom uglavnom niko ne raspolaze.

Kada se upornoscu dotaknu i obnove najbolnije rane, tada imamo dovoljno svetlosti/svesti da nastavimo sa rekapitulacijom. Tada osetis da te sama energija vodi i maltene postajes svestani da je rekapitulacija jedan prirodan nacin zivljenja tj. stvaranja i odrzavanja svesti.
avatar
Zaya

Broj postova : 93
Registration date : 16.03.2009

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Kartikeya on pon vel 02, 2015 12:10 am

Zaya je napisao/la:Trenutak kada odlucis da ponovo prozivis svoje odnose sa drugima je jedan veliki korak u obnavljanju energije. Nas um nije disciplinovan i zato je u pocetku potreban napor i volja kojom uglavnom niko ne raspolaze.

Kada se upornoscu dotaknu i obnove najbolnije rane, tada imamo dovoljno svetlosti/svesti da nastavimo sa rekapitulacijom. Tada osetis da te sama energija vodi i maltene postajes svestani da je rekapitulacija jedan prirodan nacin zivljenja tj. stvaranja i odrzavanja svesti.

To zvuči realno i od pomoći je.

Kartikeya

Broj postova : 35
Registration date : 05.11.2014

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rekapitulacija

Postaj  Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

Stranica 1 / 2. 1, 2  Next

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.