Brisanje lične povijesti

Go down

Brisanje lične povijesti

Postaj  Admin on sri oľu 18, 2009 10:46 am

Citati don Huana:

Skoro nikada ne shvatamo da možemo da izbrišemo sve iz života, u svako doba i za tili čas.

Ratniku ne treba lična istorija. Jednog dana otkrije da mu više nije potrebna, i odbaci je.

Lična istorija mora se stalno obnavljati govoreći roditeljima, rođacima i prijateljima sve što čovek radi. S druge strane, ratniku koji nema lične istorije nikakva objašnjenja nisu potrebna; niko se ne ljuti ili razočarava njegovim delima. A iznad svega, niko ga ne sputava svojim mislima i očekivanjima.

Ratnik mora da nauči da bude dostupan i nedostupan na samoj prekretnici. Ratniku je beskorisno da bude nerazumno dostupan u svako doba, kao što mu je beskorisno da se krije kada svi znaju da se krije.

Za ratnika biti nedostupan znači da umereno dodiruje svet oko sebe. A pre svega, da namerno izbegava da iscrpljuje sebe i druge. Da ne iskorišćava i ne cedi ljude do kraja, posebno ne ljude koje voli.

Naši bližnji su crni magovi. A bilo ko ko je s njima smesta je crni mag. Razmisli malo. Možeš li da se udaljiš od puta koji su ti tvoji bližnji ocrtali? A ako ostaneš s njima, tvoje misli i dela zauvek će se zadržati na njihovim gledištima. To je ropstvo. S druge strane, ratnik je slobodan od svega toga. Sloboda je skupa, ali cena nije nedostižna. Zato, plaši se svojih tamničara, svojih gospodara. Nemoj da trošiš vreme i snagu plašeći se slobode.
avatar
Admin
Admin

Broj postova : 77
Registration date : 16.03.2009

Korisnički profil http://orlovdar.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.